Nominalizări / Distincții  

   

Cele mai noi publicații  

   

Publicații recente  

mousaios20
Mousaios XX
25,00 lei

   

Parteneri  

   

Muzeul în presă  

   

   

Expoziția "Fiii oamenilor mărturisitori ai Fiului Omului"

Detalii
 
Comunicat de presă
 
 
 
Muzeul Județean Buzău, instituție de cultură subordonată Consiliului Județean Buzău, vă invită la vernisarea expoziției Fiii oamenilor mărturisitori ai Fiului Omului,  care va avea loc joi, 20 aprilie 2017, ora 11.00, la sediul Colecției de Etnografie și Artă Populară Vergu  – Mănăilă, str. Războieni, nr. 8, municipiul Buzău.
 
Expoziția este realizată prin colaborarea dintre Muzeul Județean Buzău și Muzeul Episcopal al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei și aduce în atenția publicului un patrimoniu valoros reprezentat de icoane, obiecte de cult liturgic, de artă sacră și de artă populară tradițională din Muntenia.
 
Exponatele (icoane, ușă împărătească, evanghelii, vestimentații arhierești, obiecte de cult liturgic, etc.) au fost organizate tematic, urmărind ilustrarea unor evenimente religioase precum: Patimile, Moartea şi Învierea lui Iisus Hristos, precum și evenimentele din viața unor sfinți. Icoana este prezentată din punct de vedere cultic şi estetic, dar și ca mărturisire de credinţă, reliefându-se rolul pe care aceasta îl are în universul spiritual românesc. Sunt etalate de asemenea, obiecte de etnografie și artă populară, costume populare tradiționale  și scoarțe,  într-un dialog al datinilor, obiceiurilor și mentalităților țăranului român din Muntenia sfârșitului de secol XIX și de-a lungul secolului XX.
 
Expoziția va fi deschisă între 20 aprilie - 20 iunie 2017, la Colecția de Etnografie și Artă Populară Vergu  – Mănăilă, cu sediul în str. Războieni, nr. 8, municipiul Buzău.
 
Programul de vizitare este următorul: 
 
- MARȚI – DUMINICĂ:
  • între orele 09.00 - 17.00 (20 aprilie – 30 aprilie 2017)
  • între orele 10.00 - 18.00 (2 mai – 20 iunie 2017)
- Luni  ÎNCHIS.
 
 
DIRECTOR,
dr. Laurențiu Florin Grigoraș
 
 
AddThis Social Bookmark Button
   

Traducere cu Google  

Romanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
   

Evenimente  

Manifestări de Ziua Națională a României

AddThis Social Bookmark Button
Citește mai departe...

Expoziția de artă cultă "Rodul tainic - sufletul omului"

Vernisarea va avea loc în data de 30 noiembrie 2017, orele 13.00, la sediul Muzeului Judeţean Buzău şi va putea fi vizitată pentru o perioadă de cel puţin trei ani.
AddThis Social Bookmark Button
Citește mai departe...

Expoziție "Podoabe străvechi" și sesiune de comunicări științifice "Milenii tezaurizate. Creație și spiritualitate"

Muzeul Județean Buzău organizează, în perioada 16-18 noiembrie 2017, a XVII-a ediție a sesiunii de comunicări științifice cu titlul: Milenii tezaurizate. Creație și spiritualitate. Pe 16 noiembrie se va vernisa și expoziția "Podoabe străvechi", care va putea fi vizitată până pe 4 februarie 2018.

AddThis Social Bookmark Button
Citește mai departe...