Publicație recentă  

   

Publicații recente  

   

Parteneri  

   

Muzeul în presă  

   

Expoziția "Fiii oamenilor mărturisitori ai Fiului Omului"

Detalii
 
Comunicat de presă
 
 
 
Muzeul Județean Buzău, instituție de cultură subordonată Consiliului Județean Buzău, vă invită la vernisarea expoziției Fiii oamenilor mărturisitori ai Fiului Omului,  care va avea loc joi, 20 aprilie 2017, ora 11.00, la sediul Colecției de Etnografie și Artă Populară Vergu  – Mănăilă, str. Războieni, nr. 8, municipiul Buzău.
 
Expoziția este realizată prin colaborarea dintre Muzeul Județean Buzău și Muzeul Episcopal al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei și aduce în atenția publicului un patrimoniu valoros reprezentat de icoane, obiecte de cult liturgic, de artă sacră și de artă populară tradițională din Muntenia.
 
Exponatele (icoane, ușă împărătească, evanghelii, vestimentații arhierești, obiecte de cult liturgic, etc.) au fost organizate tematic, urmărind ilustrarea unor evenimente religioase precum: Patimile, Moartea şi Învierea lui Iisus Hristos, precum și evenimentele din viața unor sfinți. Icoana este prezentată din punct de vedere cultic şi estetic, dar și ca mărturisire de credinţă, reliefându-se rolul pe care aceasta îl are în universul spiritual românesc. Sunt etalate de asemenea, obiecte de etnografie și artă populară, costume populare tradiționale  și scoarțe,  într-un dialog al datinilor, obiceiurilor și mentalităților țăranului român din Muntenia sfârșitului de secol XIX și de-a lungul secolului XX.
 
Expoziția va fi deschisă între 20 aprilie - 20 iunie 2017, la Colecția de Etnografie și Artă Populară Vergu  – Mănăilă, cu sediul în str. Războieni, nr. 8, municipiul Buzău.
 
Programul de vizitare este următorul: 
 
- MARȚI – DUMINICĂ:
  • între orele 09.00 - 17.00 (20 aprilie – 30 aprilie 2017)
  • între orele 10.00 - 18.00 (2 mai – 20 iunie 2017)
- Luni  ÎNCHIS.
 
 
DIRECTOR,
dr. Laurențiu Florin Grigoraș
 
 
AddThis Social Bookmark Button
   

Traducere cu Google  

Romanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
   

Evenimente  

Călătorie pe glob / Travel the world

Expoziția dedicată primului globetrotter român, Dumitru Dan, unul dintre multiplele rezultate ale proiectului, este locul unde se vor desfășura în următorii ani diverse activități cu publicul precum: lecții interactive de tip storytelling, ateliere meșteșugărești privind cusutul motivelor populare, lecții-ghidaj și altele.
 
AddThis Social Bookmark Button
Citește mai departe...

Noaptea Muzeelor la Buzău - descriere și galerie foto

În cadrul evenimentului european Noaptea Muzeelor a putut fi parcurs, în premieră, un circuit compus din cinci obiective culturale din municipiul Buzău şi din alte două de pe teritoriul judeţului.
AddThis Social Bookmark Button
Citește mai departe...

Noaptea Muzeelor, 20 mai 2017

AddThis Social Bookmark Button
Citește mai departe...

Vizitați gratuit expozițiile noastre, de Ziua Muzeelor!

AddThis Social Bookmark Button
Citește mai departe...