Nominalizări / Distincții  

   

Cele mai noi publicații  

   

Publicații recente  

mousaios20
Mousaios XX
25,00 lei
mousaios192
Mousaios XIX
40,00 lei

   

Parteneri  

   

Muzeul în presă  

   

   

Expoziția temporară "Colaje textile în opera Margaretei Sterian - 120 de ani de la nașterea artistei"

Detalii
 
Comunicat de presă
 
Muzeul Județean Buzău, instituție de cultură subordonată Consiliului Județean Buzău, anunță vernisarea expoziției temporare Colaje textile în opera Margaretei Sterian - 120 de ani de la nașterea artistei, eveniment organizat în parteneriat cu Muzeul Național Cotroceni, în data de 19.04.2017, ora 18.00.
 
Expoziția cuprinde obiecte de patrimoniu valoroase din colecția Muzeului Județean Buzău și este organizată în cadrul evenimentelor legate de comemorarea a 120 ani de la nașterea artistei buzoience, Margareta Sterian, artist plastic și decorator, poetă și scriitoare recunoscută la nivel național și european. 
 
Realizarea acestei expoziții a fost posibilă prin colaborarea celor două instituții muzeale - Muzeul Național Cotroceni din București și Muzeul Județean Buzău.  Expoziția conține panouri textile și lucrări de grafică de înaltă valoare artistică, ce formează un ansamblu coerent şi armonios, plin de poezie, încântare, o lume unică, sobră prin grafica alb-negru, dar și încărcată de culoare, dinamism, lirism și reverie prin piesele textile expuse. 
 
În întreaga sa operă, Margareta Sterian, o  artistă ce aparține avangardei româneşti din a doua jumătate a secolului XX, caută sensuri profunde ale vieţii, remarcându-se prin tehnicile inovatoare, unicitate și calitatea mesajului. Important este faptul că în fiecare lucrare a ei, creată fie în tehnica artei textile, fie în tehnica grafică a acuarelelor sau a pastelului, artista renunță la povara detaliului nesemnificativ, axându-se pe esențial, pe partea vizibilă a lucrurilor, dar nevăzutul, subînţelesul, intimul semnelor și simbolurilor la care a apelat relevă armonii cromatice de dialog, de conversaţie vizuală şi spirituală între creator şi privitor.
 
Avem onoarea de a vă invita să participați alături de noi la vernisarea expoziției Colaje textile în opera Margaretei Sterian - 120 de ani de la nașterea artistei, în data de 19.04.2017, ora 18.00, la sediul Muzeului Național Cotroceni din București, Bulevardul  Geniului, nr. 1, Sector 6, București.
 
Expoziția va fi deschisă între 19 aprilie – 21 mai 2017.
 
DIRECTOR,
dr. Laurențiu Florin Grigoraș
 
 
AddThis Social Bookmark Button
   

Traducere cu Google  

Romanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
   

Evenimente  

Manifestări de Ziua Națională a României

AddThis Social Bookmark Button
Citește mai departe...

Expoziția de artă cultă "Rodul tainic - sufletul omului"

Vernisarea va avea loc în data de 30 noiembrie 2017, orele 13.00, la sediul Muzeului Judeţean Buzău şi va putea fi vizitată pentru o perioadă de cel puţin trei ani.
AddThis Social Bookmark Button
Citește mai departe...

Expoziție "Podoabe străvechi" și sesiune de comunicări științifice "Milenii tezaurizate. Creație și spiritualitate"

Muzeul Județean Buzău organizează, în perioada 16-18 noiembrie 2017, a XVII-a ediție a sesiunii de comunicări științifice cu titlul: Milenii tezaurizate. Creație și spiritualitate. Pe 16 noiembrie se va vernisa și expoziția "Podoabe străvechi", care va putea fi vizitată până pe 4 februarie 2018.

AddThis Social Bookmark Button
Citește mai departe...