Publicație recentă  

   

Publicații recente  

mousaios192
Mousaios XIX
40,00 lei

   

Parteneri  

   

Muzeul în presă  

   

Vizitați expozițiile noastre temporare!

   

Expoziția temporară "Colaje textile în opera Margaretei Sterian - 120 de ani de la nașterea artistei"

Detalii
 
Comunicat de presă
 
Muzeul Județean Buzău, instituție de cultură subordonată Consiliului Județean Buzău, anunță vernisarea expoziției temporare Colaje textile în opera Margaretei Sterian - 120 de ani de la nașterea artistei, eveniment organizat în parteneriat cu Muzeul Național Cotroceni, în data de 19.04.2017, ora 18.00.
 
Expoziția cuprinde obiecte de patrimoniu valoroase din colecția Muzeului Județean Buzău și este organizată în cadrul evenimentelor legate de comemorarea a 120 ani de la nașterea artistei buzoience, Margareta Sterian, artist plastic și decorator, poetă și scriitoare recunoscută la nivel național și european. 
 
Realizarea acestei expoziții a fost posibilă prin colaborarea celor două instituții muzeale - Muzeul Național Cotroceni din București și Muzeul Județean Buzău.  Expoziția conține panouri textile și lucrări de grafică de înaltă valoare artistică, ce formează un ansamblu coerent şi armonios, plin de poezie, încântare, o lume unică, sobră prin grafica alb-negru, dar și încărcată de culoare, dinamism, lirism și reverie prin piesele textile expuse. 
 
În întreaga sa operă, Margareta Sterian, o  artistă ce aparține avangardei româneşti din a doua jumătate a secolului XX, caută sensuri profunde ale vieţii, remarcându-se prin tehnicile inovatoare, unicitate și calitatea mesajului. Important este faptul că în fiecare lucrare a ei, creată fie în tehnica artei textile, fie în tehnica grafică a acuarelelor sau a pastelului, artista renunță la povara detaliului nesemnificativ, axându-se pe esențial, pe partea vizibilă a lucrurilor, dar nevăzutul, subînţelesul, intimul semnelor și simbolurilor la care a apelat relevă armonii cromatice de dialog, de conversaţie vizuală şi spirituală între creator şi privitor.
 
Avem onoarea de a vă invita să participați alături de noi la vernisarea expoziției Colaje textile în opera Margaretei Sterian - 120 de ani de la nașterea artistei, în data de 19.04.2017, ora 18.00, la sediul Muzeului Național Cotroceni din București, Bulevardul  Geniului, nr. 1, Sector 6, București.
 
Expoziția va fi deschisă între 19 aprilie – 21 mai 2017.
 
DIRECTOR,
dr. Laurențiu Florin Grigoraș
 
 
AddThis Social Bookmark Button
   

Traducere cu Google  

Romanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
   

Evenimente  

150 de ani de la înființarea Colegiului Național „B.P.Hasdeu” Buzău

Muzeul Județean Buzău va participa la Zilele Colegiului Național „B.P.Hasdeu”, vernisând la sediul Colegiului o micro-expoziție dedicată istoriei acestei prestigioase instituții de învățământ, în 12 septembrie 2017.

AddThis Social Bookmark Button
Citește mai departe...

Expoziția "Sunetul muzicii – de la înregistrarea mecanică la cea magnetică", lansată de Ziua Imnului Național

Între 28 iulie - 1 octombrie 2017, vizitatorii vor avea ocazia să admire gramofoane, patefoane, pickup-uri, magnetofoane, cutii muzicale, fonograf, telegrafon, dictafon, textofon, polyfon, orfenion, ceasuri cu mecanisme muzicale, portțigaret muzical, orgă, organetă, concertină, țiteră, vioară electromagnetică, mandolină, combină, casetofon, discuri muzicale etc.

AddThis Social Bookmark Button
Citește mai departe...

Ziua Porților Deschise la Gruiu Dării

AddThis Social Bookmark Button
Citește mai departe...