Nominalizări / Distincții  

   

Cele mai noi publicații  

   

Publicații recente  

   

Parteneri  

   

Muzeul în presă  

   

   

Ziua Porților Deschise la Gruiu Dării

Detalii
Comunicat de presă
 
Muzeul Județean Buzău, instituție de cultură subordonată Consiliului Județean Buzău, cu sediul în mun. Buzău, invită publicul buzoian în data de 10 August 2017 între orele 10.00-18.00, la o nouă activitate cultural-educativă, Ziua Porților Deschise pe șantierul arheologic Pietroasa Mică Gruiu Dării, com. Pietroasele, jud. Buzău.
 
Deschis publicului vizitator pentru o zi, șantierul arheologic de la Gruiu Dării este locul unde arheologii buzoieni întreprind cercetări de specialitate într-o așezare din epoca pietrei, o așezare de epoca bronzului și o impresionantă locuire din Antichitate. Situl arheologic este unul dintre cele mai cunoscute în lumea științifică din Europa, numeroase articole științifice, volume și studii fiind publicate de către cei care desfășoară activitatea de cercetare aici.
 
Publicul va avea posibilitatea de a vizita șantierul arheologic Pietroasa Mică Gruiu Dării, com. Pietroasele, jud. Buzău și de a participa la activitățile organizate cu acest prilej:
  • ora 10.00 - deschiderea șantierului spre vizitare; echipa științifică, compusă din specialiști ai Muzeului Județean Buzău și Muzeului Brăilei vor prezenta situații de săpătură, complexe arheologice nou descoperite, precum: zidul de incintă al cetății dacice, locuințe, vetre, gropi de provizii și gropi menajere din diferite perioade istorice etc;
  • ora 10.30 - vernisarea unei mini-expoziții de arheologie, conținând artefacte nou descoperite pe șantierul arheologic Gruiu Dării; descoperiri din campania arheologică din anul 2017;
  • ora 11.00 - vernisarea unei noi expoziții panotate a Muzeului Județean Buzău, prezentată în premieră: Arheologia în imagini - prilej cu care vor fi prezentate într-o manieră modernă imagini de pe toate șantierele arheologice de pe teritoriul județului Buzău, unde au loc cercetări arheologice în prezent;
  • ora 11.00-13.00 - atelierul de face painting gratuit pentru copii; în cadrul acestui atelier copiii vor avea ocazia de a fi pictați cu teme de inspirație preistorică și antică;
  • ora 12.00 - masa rotundă cu tema Importanța descoperirilor de pe teritoriul com. Pietroasele în studiere istoriei naționale și universale, susținută de către colectivul de cercetători din cadrul Muzeului Județean Buzău.
 
Acces: șoseaua Buzău-Ploiești, dreapta către satul Pietroasele, se urcă pe lângă sediul Primăriei cca. 3-4 km.
 
Obiective în zonă: Castrul roman de la Pietroasele; locul descoperirii Tezaurului de la Pietroasele; șantierul arheologic Gruiu Dării; releul de pe Vârful Istrița.
 
Informații generale: ultima parte a traseului (cca. 1 km) este recomandată fie pe jos (drumeție), fie cu autoturisme 4x4.
 
Intrarea este liberă.
 
MUZEUL JUDEȚEAN BUZĂU
 
Director
dr. Laurențiu Grigoraș
 
 
AddThis Social Bookmark Button
   

Traducere cu Google  

Romanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
   

Evenimente  

Manifestări de Ziua Națională a României

AddThis Social Bookmark Button
Citește mai departe...

Expoziția de artă cultă "Rodul tainic - sufletul omului"

Vernisarea va avea loc în data de 30 noiembrie 2017, orele 13.00, la sediul Muzeului Judeţean Buzău şi va putea fi vizitată pentru o perioadă de cel puţin trei ani.
AddThis Social Bookmark Button
Citește mai departe...

Expoziție "Podoabe străvechi" și sesiune de comunicări științifice "Milenii tezaurizate. Creație și spiritualitate"

Muzeul Județean Buzău organizează, în perioada 16-18 noiembrie 2017, a XVII-a ediție a sesiunii de comunicări științifice cu titlul: Milenii tezaurizate. Creație și spiritualitate. Pe 16 noiembrie se va vernisa și expoziția "Podoabe străvechi", care va putea fi vizitată până pe 4 februarie 2018.

AddThis Social Bookmark Button
Citește mai departe...