Nominalizări / Distincții  

   

Cele mai noi publicații  

   

Publicații recente  

   

Parteneri  

   

Muzeul în presă  

   

   

Manifestări de Ziua Națională a României

Detalii

 

Comunicat de presă

Muzeul Județean Buzău, instituție de cultură subordonată Consiliului Județean Buzău, a pregătit publicului buzoian o nouă surpriză legată de manifestările dedicate Zilei Naționale a României. Alături de vizitarea gratuită a expozițiilor de bază ale muzeului și a expozițiilor temporare, buzoienii vor putea răspunde la două întrebări pe care ni le punem cu toții în aceste zile: De ce iubim România? și Ce i-ar trebui României să o iubim mai mult? Răspunsurile la aceste două întrebări vizitatorii le vor putea scrie pe panourile amplasate în acest scop în holul Muzeului Județean Buzău în data de 1 Decembrie 2017. Primii 500 de vizitatori care vor dori să ofere un răspuns, vor primi gratuit din partea organizatorilor un steguleț tricolor.

 

Expoziții de bază vizitabile gratuit în ziua de 1 Decembrie 2017:

 • Neo-Eneoliticul în zona Subcarpaților de Curbură;
 • Epoca Bronzului în zona Subcarpaților de Curbură;
 • Mileniul I și Evul Mediu;
 • Cultură și Artă buzoiană;
 • Colecția de telefoane;
 • Colecția de Numismatică;
 • Colecția de artă Marietta și Bucur Chiriac;
 • Colecția de tapiserie contemporană;
 • Colecția Pictori buzoieni;
 • Ocolul lumii pe jos. Povestea celor 497 perechi de opinci;

Expoziții temporare vizitabile gratuit în ziua de 1 Decembrie 2017:

 • Podoabe preistorice;
 • Rodul tainic - sufletul omului;

Program de vizitare gratuită în ziua de 1 Decembrie 2017:

 • 09.00 - 17.00; accesul permis până la ora 16.15
 • De asemenea, vizitarea colecțiile externe: Casa Memorială Vasile Voiculescu, sat Pârscov, com. Pârscov și Colecția Muzeală a Chihlimbarului Colți vor putea fi vizitate gratuit.

 


 

Sărbătorirea Zilei Naţionale a României la Muzeul Judeţean Buzău

 

Primul centenar al Marii Uniri este sau ar trebui sa fie un moment de introspecţie, de reflecţie, oportunitatea de a trage linie si de a face, cu onestitate, bilanţul realizărilor si neimplinirilor noastre. Acesta este motivul pentru care, cu un an inaintea marelui eveniment, Muzeul Judeţean Buzău isi propune ca de 1 decembrie sa ia pulsul romanilor adresindu-le doua intrebari: - De ce iubim Romania? și Ce-i trebuie Romaniei ca să o iubim mai mult? Răspunsurile voastre pot constitui repere pentru ceea ce merită şi trebuie să fie România în anul Marelui Centenar. Considerăm că în peisajul festivităţilor dedicate Zilei Naţionale a României, un asemenea demers, care invită la introspecţie şi analiză este nu numai binevenit ci şi necesar. Astfel, cei ce vor vizita muzeul pe data de 1 decembrie, în intervalul orar 9-17 (accesul permis până la orele 16.15), vor găsi în holul instituţiei panouri pe care vor putea scrie răspunsurile la întrebările amintite. Primii 500 de vizitatori care vor răspunde acestor întrebări vor beneficia de un steguleţ tricolor, iar tuturor li se va asigura accesul gratuit pentru vizitarea expoziţiilor de bază ale muzeului. Vor putea fi vizitate, de asemenea gratuit, două expoziţii temporare recent vernisate, excepţionale prin valoarea obiectelor de patrimoniu expuse cât şi prin anvergura colaborărilor necesare realizării acestora: expoziţia arheologică “Podoabe străvechi” care reuneşte obiecte de podoabă cu o vechime aproximativă cuprinsă între 5000 şi 8000 de ani, ce fac parte din patrimoniul a opt muzee din sud-estul României şi expoziţia de artă cultă “Rodul tainic-sufletul omului” care cuprinde icoane vechi şi obiecte de artă cultă decorativă ce aparţin tezaurului de valori al Muzeului Episcopal Buzău.

Organizarea acestui eveniment îşi propune nu numai sărbătorirea Zilei Naţionale a României, ci şi măsurarea interesului cetăţenilor de a participa, în mod voluntar, nedisimulat şi direct la un eveniment cu o asemenea semnificaţie. Muzeul Judeţean Buzău consideră această propunere ca fiind un exerciţiu benefic în procesul de interiorizare şi asimilare a Zilei Naţionale ca fiind o sărbătoare a fiecăruia dintre noi şi, în egală măsură, a tuturor împreună. Cu speranţa că această activitate poate constitui o oportunitate de reafirmare şi consolidare a sentimentului de solidaritate naţională vă reiterăm invitaţia de a fi prezenţi în număr cât mai mare alături de muzeu la sărbătoarea tuturor românilor.

 

La mulţi ani România!

La mulţi ani români!

 

 

AddThis Social Bookmark Button
   

Traducere cu Google  

Romanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
   

Evenimente  

Manifestări de Ziua Națională a României

AddThis Social Bookmark Button
Citește mai departe...

Expoziția de artă cultă "Rodul tainic - sufletul omului"

Vernisarea va avea loc în data de 30 noiembrie 2017, orele 13.00, la sediul Muzeului Judeţean Buzău şi va putea fi vizitată pentru o perioadă de cel puţin trei ani.
AddThis Social Bookmark Button
Citește mai departe...

Expoziție "Podoabe străvechi" și sesiune de comunicări științifice "Milenii tezaurizate. Creație și spiritualitate"

Muzeul Județean Buzău organizează, în perioada 16-18 noiembrie 2017, a XVII-a ediție a sesiunii de comunicări științifice cu titlul: Milenii tezaurizate. Creație și spiritualitate. Pe 16 noiembrie se va vernisa și expoziția "Podoabe străvechi", care va putea fi vizitată până pe 4 februarie 2018.

AddThis Social Bookmark Button
Citește mai departe...